Burmans Ur & Guld

VI PAUSAR HÅLTAGNING FÖR BÅDE ÖRA OCH NÄSA.
Har du presentkort? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Håltagning/Piercing

Vill du ta hål i öronen på ett tryggt och säkert sätt?

Då har du kommit rätt. För det är precis vad Stjärnurmakarna Burmans gör. Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och din hälsa främst. Av extra hänsyn till barnen har vi utvecklat medicinsk dubbelhåltagning, för att det ska gå snabbare, utan att kompromissa med säkerheten.

Så här går det till (se klippet bredvid)

Priser

Håltagning, Öron

1 Hål inkl rengöringsservetter 309:-

2 Hål inkl rengöringsservetter 459:-

Medicinsk öron­håltagning i fyra steg

1. Markera

Platsen där du vill ha smycket markeras med en kirurgisk märkpenna.

2. Sprita

Huden rengörs noggrant med spritservetter.

3. Sterila engångsprodukter

Hålen görs med sterila håltagningssmycken som sitter i sterila engångshållare. De delar som du kommer i kontakt med kommer direkt ur den sterila förpackningen.

4. Hål i båda öronen samtidigt!

Ingen mer tvekan inför andra hålet. Det går snabbare, känns tryggare och är mer skonsamt för barnen.

Håltagnings­smycken för bästa läkning

Låset är nyckeln till god läkning

När det kommer luft till det nytagna hålet i örat läker det bättre. Därför sitter Stjärnurmakarna Burmans lås alltid fast längst ut på stiftet och kapslar in spetsen. Låset går därmed inte att föra in på stiftet som på vanliga örhängen. På så sätt kommer det alltid luft till det nytagna hålet.

Luftigt med längre stift

För att det nytagna hålet ska hållas luftigt och läka utan problem, är det viktigt att håltagningsörhängets stift är lagom långt. Men olika örsnibbar är olika tjocka. För lite kraftigare örsnibbar har Stjärnurmakarna Burmans därför håltagningsörhängen med extra långa stift.

Säkrare att byta örhängen

Efter läkningsperioden kan du ta ut håltagningsörhängena och sätta i andra örhängen. Huden som bildats är tunn och skör, och det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta. Hålen har också en tendens att krympa. Håltagningsörhängena är därför gjorda för att hålen ska bli en aning större i början.

Villkor

 • Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman godkänna villkoren.
 • Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från öronhåltagning.
 • Efter håltagningstillfället är hålen i öronen mitt eget/min målsmans ansvar. Ett nytaget hål i örat är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

Skötselråd – Så gör du medan hålen läker

 • Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 • Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring. Obs! Rengör inte med sprit/alkohol.
 • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
 • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle.
 • Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 • Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 • Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 • Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter.
 • Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
 • Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
 • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa.
 • Var försiktig vid byte av örhängen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
 • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.