Om Stjärnurmakarna

På Stjärnurmakarna är vi inte som alla andra. Vi är oss själva! Stjärnurmakarna är en rikstäckande kedja med ett 40-tal butiker som ägs och drivs av människor som brinner för begreppet tid. Dessutom har vi koll på både trender och teknik. Hos oss får du en fantastisk service, en stjärnförsäkring utöver det vanliga och en riksgaranti som gäller i alla våra butiker. Välkommen!

Historik

Stjärnurmakarna har funnits i över 100 år. Från början som – Stjärnmärket –
i syfte att införa rikstäckande information om urmakaryrket. I första hand koncentrerade man sig på utställningar, men så småningom på central marknadsföring av fackurhandel. 1936 beslutade Sveriges Urmakareförbund (SUF) att sammanföra informationsverksamheten med garantisällskapet.

Under 40-talet producerade Stjärnurmakarna reklamfilmer och tog fram reklamklichéer. Kända tecknare såsom Robert Högfeldt och Rit-Ola anlitades i reklamsammanhang. Antalet butiker anslutna till Stjärnurmakarna växte. När Stjärnförsäkringen infördes 1944 fick medlemmarna dessutom ett nytt och starkt argument i försäljningsarbetet och Stjärnurmakarbegreppet spreds snabbt över hela landet.

Stjärnurmakarna fick sin nuvarande form 1985, då Stjärnurmakarna AB bildades. I dag är Stjärnurmakarna en rikstäckande kedja med ett 40-tal butiker. Vi har som vision att bli Sveriges bäst butikskedja för köp av smycken och klockor.

0