Medicinsk näs­håltagning

Vill du ta hål i näsan på ett tryggt och säkert sätt?

Då har du kommit rätt. För det är precis vad Stjärnurmakarna Burmans gör. Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och din hälsa främst.

 • Frida Backlund
  Frida Backlund Säljare

Priser

Håltagning, Öron
1 Hål inkl rengöringsservetter 249:-
2 Hål inkl rengöringsservetter 399:-
Piercing
Näsa 399:-

Har du inga kontakt­allergier?

Så bra! Då kan vi hjälpa dig att undvika dem även i fortsättningen. Allergier kan utvecklas när som helst i livet, och en håltagning gör dig mer sårbar för olämpliga material, som nickel, guld, kobolt, epoxy o s v. Det är därför Blomdahl är så noga med att bara använda de allra säkraste materialen.

Snälla material, även för allergiker

Våra håltagningssmycken är utvecklade i samråd med hudläkare, för att passa alla, även dig som redan är allergisk. Håltagningssmycket för näsa består av noga utvald, ren titan, i medicinsk kvalitet. Ytbeläggningen läggs enbart på de delar som inte kommer i kontakt med huden.

Villkor:

 • Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman närvara.
 • Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från näshåltagning.
 • Efter håltagningstillfället är hålet i näsan mitt eget/min målsmans ansvar. Ett nytaget hål i näsan är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

Sterila engångsprodukter

Håltagningen sker med ett sterilt håltagningssmycke som sitter i en steril engångshållare. Denna är specialdesignad för näsan och har mjuka, rundade former. De delar som du kommer i kontakt med kommer direkt ur den sterila förpackningen.

Rent utan lås

Våra håltagningssmycken för näsan är lätta och bekväma, med mjuka rundade former. Av hygieniska skäl används inget lås inne i näsan. Istället har håltagningssmycket en olivformad spets som hjälper till att hålla smycket på plats under läkningen.

Luftig läkning

En förutsättning för att hålla rent och torrt är att det är luftigt runt hålet under läkningsperioden. Därför är det viktigt att ha rätt längd på stiftet. Eftersom näsvingens bredd och utrymmet inne i näsan kan variera från person till person, finns våra håltagningssmycken i två olika längder.

Skötselråd – Så gör du medan hålen läker

 • Rör aldrig nässmycket utan att först tvätta händerna. Peta aldrig inuti näsan.
 • Rengör ditt nytagna hål på näsans utsida morgon och kväll. Låt nässmycket sitta i, även vid rengöring.
 • Vid dusch/hårtvätt, använd flytande tvål och skölj noga med rinnande rent vatten. Torka torrt med rent papper eller ren tops.
 • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan smycke och hud på näsans utsida. Låt lufttorka. Använd en ny servett vid varje rengöringstillfälle.
 • Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt det nytagna hålet.
 • Täck näsan när du använder smink, parfym, etc.
 • Det finns inte något lås inne i näsan, utan endast en olivformad spets som ger ett visst skydd mot att nässmycket ska glida ut under läkningstiden. Beroende på hur mycket svullnad som uppkommer inne i näsan kan dock nässmycket vilja börja glida ut. I så fall ska du med rentvättat finger trycka in smycket igen. Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet, när du tvättar och torkar dig i ansiktet och när du snyter dig. När du sover rekommenderas ett plåster som skydd över nässmycket.
 • Eftersom du har en vass spets inne i näsan bör du undvika aktiviteter som kan medföra våld mot näsan.
 • Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt och undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare.
 • Efter ca 4 veckor kan du byta till ett vanligt nässmycke. Tvätta händerna och näsans utsida noggrant. Ta försiktigt ut håltagningssmycket och sätt i ett rent nässmycke.
 • Det tar upp till ett år innan hålet är helt läkt, så tänk på följande:
 • Var aldrig utan nässmycke, eftersom hålet kan krympa och/eller växa igen.
 • Var försiktig vid byte av nässmycke. Eftersom huden som har bildats inuti hålet är tunn och skör, är det lätt att huden skadas och att det uppstår en infektion.
 • En håltagning i näsan gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av smycke. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i näsan.
0