Håltagning/Piercing

Vill du ta hål i öronen på ett tryggt och säkert sätt?

Då har du kommit rätt. För det är precis vad Stjärnurmakarna Burmans gör. Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och din hälsa främst. Av extra hänsyn till barnen har vi utvecklat medicinsk dubbelhåltagning, för att det ska gå snabbare, utan att kompromissa med säkerheten.

Så här går det till (se klippet bredvid)

Priser

Håltagning, Öron
1 Hål inkl rengöringsservetter 249:-
2 Hål inkl rengöringsservetter 399:-
Piercing
Näsa 399:-
 • Frida Backlund
  Frida Backlund Säljare

  Frida Backlund heter jag. Började jobba på Burmans när jag var 15 år vid sidan av min skolgång. Nu jobbar jag permanent här.  Jag bor i en en nyköpt lägenhet och min familj äger Burmans. Min fritid spenderar jag i stallet där jag rider och sköter om min fina häst.

Medicinsk öron­håltagning i fyra steg

1. Markera

Platsen där du vill ha smycket markeras med en kirurgisk märkpenna.

3. Sterila engångsprodukter

Hålen görs med sterila håltagningssmycken som sitter i sterila engångshållare. De delar som du kommer i kontakt med kommer direkt ur den sterila förpackningen.

2. Sprita

Huden rengörs noggrant med spritservetter.

4. Hål i båda öronen samtidigt!

Ingen mer tvekan inför andra hålet. Det går snabbare, känns tryggare och är mer skonsamt för barnen.

Har du inga kontakt­allergier?

Så bra! Då kan vi hjälpa dig att undvika dem även i fortsättningen. Allergier kan utvecklas när som helst i livet, och en håltagning gör dig mer sårbar för olämpliga material, som nickel, guld, kobolt, epoxy o s v. Det är därför Stjärnurmakare Burmans är så noga med att bara använda de allra säkraste materialen.

Snälla material, även för allergiker

Våra håltagningssmycken för öronen är utvecklade i samråd med hudläkare, för att passa alla, även dig som redan är allergisk. Du väljer mellan noga utvald plast och titan, av rena medicinska kvaliteter. Ytbeläggningen läggs enbart på de delar som inte kommer i kontakt med huden.

Håltagnings­smycken för bästa läkning

De smycken som används när du tar hål i öronen med Stjärnurmakarna Burmans är inga vanliga örhängen. De är specialdesignade för att hjälpa till med läkningen, och för att du enkelt ska kunna byta till vanliga örhängen efter läkningsperioden.

Låset är nyckeln till god läkning

När det kommer luft till det nytagna hålet i örat läker det bättre. Därför sitter Stjärnurmakarna Burmans lås alltid fast längst ut på stiftet och kapslar in spetsen. Låset går därmed inte att föra in på stiftet som på vanliga örhängen. På så sätt kommer det alltid luft till det nytagna hålet.

Luftigt med längre stift

För att det nytagna hålet ska hållas luftigt och läka utan problem, är det viktigt att håltagningsörhängets stift är lagom långt. Men olika örsnibbar är olika tjocka. För lite kraftigare örsnibbar har Stjärnurmakarna Burmans därför håltagningsörhängen med extra långa stift.

Säkrare att byta örhängen

Efter läkningsperioden kan du ta ut håltagningsörhängena och sätta i andra örhängen. Men huden som bildats är tunn och skör, och det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta. Hålen har också en tendens att krympa. Stjärnurmakarna Burmans håltagningsörhängen är därför gjorda för att hålen ska bli en aning större i början och därmed inte skadas lika lätt när du byter örhängen.

När du ska ta hål i öronen

Före öronhåltagningen kommer du att få intyga att du har tagit emot ett skriftligt skötselråd, och att du godkänner villkoren i detta.

Villkoren är:

 • Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman godkänna villkoren.
 • Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från öronhåltagning.
 • Efter håltagningstillfället är hålen i öronen mitt eget/min målsmans ansvar. Ett nytaget hål i örat är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

Skötselråd – Så gör du medan hålen läker

 • Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 • Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
  • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
  • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol.
 • Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 • Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 • Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 • Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.
 • Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
 • Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
  • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.
  • Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
  • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.
0